Annons

Ja till ny idrottshall

Hässleholm Kommunen satsar 8 miljoner i driftsbidrag till den nya idrottsanläggning som ska byggas intill tennishallen vid Österås.
Hässleholm • Publicerad 30 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Det är Hässleholms Tennisklubb, Gymnastikföreningen Örnen och Hässleholm allmänna Idrottssällskap (HAIS) som nu tänker bygga en ny idrottsanläggning för omkring 24 miljoner kronor.

Beslutet innebär att kommunen betalar ut en miljon kronor årligen från det att anläggningen står klar och fram till år 2025.

Annons

– Det här löser ett lokalproblem för föreningarna som gör en stor egenfinansiering, konstaterade Karl Gustav Boo (L), andre vice ordförande i fritidsnämnden som också var nöjd med att satsningen riktade sig till flickors idrottande.

Stöd fick förslaget också av Hanna Nilsson (SD) som menade att de tre föreningarna samarbetat föredömligt.

Lika positiv till förslaget var Björn Widmark, Folkets Väl, som dock ifrågasatte varför man inte talade om de pengar som kommunen nu ska ut med.

– Har vi bäddat för att det är realistiskt genomförbart, undrade han och befarade att det blir skattebetalarna som får betala för en dyrt drift av anläggningen.

Någon votering i ärendet begärdes inte, men Folkets Väl avstod från att delta i beslutet och menade att ärendet istället borde behandlas i kommande budgetberedning.

Hans Bryngelson

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons