Annons

Tidningen erfar: skolbyggnad kan stängas ner i veckan

Osby Om inte Tillsyns- och tillståndsnämnden får in rätt dokumentation från en kommunal verksamhet senast i morgon riskerar en av kommunens lokaler att stängas ner. Nämndens ordförande vill inte berätta vilken lokal det rör sig om, men tidningen erfar att det handlar om Parkskolans gymnastiksal.
Osby • Publicerad 30 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

I senaste Tillsyns- och tillståndsnämndssammanträdet fattades ett delegationsbeslut där ordförande Kurth Stenberg (S) tillsammans med vice ordförande Mats Bentzer (M) fick nämndens förtroende gällandes ett beslut i ett ärende som i protokollet saknar beskrivning.

Stenberg berättar att det rör en kommunal verksamhet med bristande ventilation och att beslut varit fattat i ärendet sedan tidigare. Nu kräver nämnden att verksamheten lämnar in rätt dokumentation till kommunen senast i morgon onsdag.

Annons

Annars kan man komma att stänga ner verksamheten i lokalerna.

– Om man inte gör åtgärderna och kommer in med alla handlingarna kommer vi stänga byggnaden för verksamhet från och med torsdag den förste september.

Vad är det för verksamhet det rör sig om?

– Vi vill ligga lågt med det. Men det är en kommunal byggnad.

Men du vill inte säga vilken?

– Jag vill ge dem en chans att komma in med handlingarna först, säger han.

Tidningen har tidigare berättat om den bristande ventilationen i Parkskolans gymnastiksal. Vid en kontroll av ventilationen som genomfördes hösten 2014 visade det sig att flera aggregat underkändes i fastigheten. I oktober i fjol beslutade nämnden att begära in en tidplan för installation av ny ventilationsanläggning.

Planen inkom däremot aldrig och ärendet kom i våras upp på nämndens bord igen.

Då beslöt man att förelägga kommunen att ta fram en tids- och åtgärdsplan för att uppnå en godkänd ventilation.

Beslutet förenades med ett vite på 50 000 kronor. En ny tidplan kom in och projektering påbörjades och tillsyns- och tillståndsnämnden återkallade vitet under förutsättning att den planerade åtgärder fullföljdes. Det var i samband med det beslutet som man även bestämde att om inte arbetet med ventilationsanläggningen kommit igång innan den 1 september så kommer fastigheten att stängas på grund av fara för människors hälsa.

Om inte de rätta handlingara kommit in under onsdagen kan alltså verksamheten stängas ner redan under torsdagen.

Marcus Karlsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons