Annons

Fastighetsägaren: I stort sett endast taket som är skadat

Publicerad 31 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

- Jag kontaktades av räddningstjänsten klockan 02.30. När jag kom fram till fastigheten var elden redan släckt och de boende i de nio bostäder som hade evakuerats hade samlats i en samlingslokal på andra sidan gatan. Jag träffade mina hyresgäster och alla var lugna och hoppades kunna återvända till sina bostäder under onsdagen. Elden startade på vinden, men spreds lyckligtvis inte till bostäderna under. En tandläkarpraktik rökskadades. Det är i stort sett endast taket som är skadat. Vi täcker taket så fort avspärrningen är hävd.

De flesta evakuerades inkvarterades hos vänner och anhöriga. Under onsdagen ska polisens tekniker utreda omfattningen av skadorna.

Annons

Tandläkare Bengt Lewin driver specialistkliniken på östra Boulevarden 14. När hans team kom till kliniken på onsdagsmorgonen var området avspärrat.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons