Annons

Österåsprojektet riskerar bli rena halvmessyren

Sport Det började med ett helt orealistiskt 400-miljonersprojekt för en handfull år sedan och det verkar sluta med ett lika orealistiskt projekt – för tiondelen av den summan.
Sport • Publicerad 31 augusti 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Man vet inte om man skall skratta eller gråta men Österåsprojektet riskerar att bli den tummetott som sagan om ”Mäster skräddare” mynnar ut i.

Annons

Kommunen äger Österås och bygger om men la sig ”smart” bakom Österåsklubbarna med orden ”vi gör inget förrän klubbarna är överens”. Något som drog onödigt ut på tiden och visade att någon egen vilja eller vision när det gäller fotbollens utveckling i Hässleholm hade man inte från politiskt håll. Inte så att man borde bestämt utan att lyssna men nu försköts det hela flera år istället och maldes ner ytterligare. Idén, om man nu alls skulle bygga om Österås borde ha varit att få en tajtare och publikvänligare arena. Men istället slutar det med en läktare för 800 åskådare på ena långsidan och ett ”kommuninitierat” bråk mellan Österåsklubbarna om spelplanen kan flyttas några meter – och möjligen för en i sammanhanget småsumma – intill en redan på gränsen till fallfärdig läktare.

Bara det att man inte gjorde en tajt anläggning med tre eller fyra läktarsektioner runt planen är bedrövligt. Men jag tycker samtidigt att Österåsklubbarna skulle handlat helt annorlunda. Arbetsgrupp javisst och ett slutgiltigt starkt förslag – som man inte tummade på – till kommunen som sedan hade fått handlägga det hela med risk att få kritik. Men det är möjligen så att IFK, HIF och FCH 2018 får precis det Österås som man är förtjänt av – men absolut inte mer!

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons