Annons

Tar Stoffe åttonde raka i Hörby?

Sport • Publicerad 31 augusti 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Stoffe Nilsson och Esmeralda Gyllenswärd kör för seger.
Stoffe Nilsson och Esmeralda Gyllenswärd kör för seger.

2007 tog Stoffe Nilsson sin första seger i TV-svängen som förare. Simrishamns Joachim Grahn snuvade året därpå Stoffe på segern men sedan dess har TV-svängen mer eller mindre varit ”The Stoffe Show”.

Som vanligt blir Joachim Grahn Stoffes främste utmanare i Hörby på lördag. Medan Stoffe Nilsson kör en hembyggd Subaru rattar Joachim Grahn en riktig värsting, en WRC-Focus som tidigare använts av Fords VM-team M-Sport.

Annons

Tidigare år har Stoffe dominerat 4WD-klassen i både rally-DM och Sydsvenska Rallycupen men på grund av ett par brutna tävlingar efter tekniska fel är det inte så i år. Istället är det en annan Hässleholmare som leder, Ingvar Andersson, dessutom i en av Stoffes gamla Subarus.

Hemmaklubben har två förare i topp i sina klasser i DM, Thord Johansson och Magnus Sigvardsson. Sigvardsson leder Grupp E i båda mästerskapen, DM och Sydsvenska Rallycupen, med sin välanvända Golf och blir så klart även storfavorit i hemmatävlingen till en ny seger i B-klassen. Men i fajten om att bli bästa Grupp E-bil lär han få det tufft mot Hörbyföraren Thobias Svensson. Såvida inte de snabba Vinslövsbröderna Jesper och Hampus Larsson snuvar bägge hemmahoppen på konfekten.

Den 52:a upplagan av TV-svängen bjuder på drygt 20 fler anmälda än ifjol, vilket gör att runt 140 bilar ger sig ut på de sju specialsträckorna på lördag.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons