Annons

Tvisten angående Backagården avgjord

Hässleholm • Publicerad 1 september 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

– Jag är inte intresserad av att dra det här i flera år till. Men vi har ju inte gjort en förlikning till min fördel, säger Ace Stepanofski.

Tvisten mellan parterna har varit segdragen och har sin grund i att kommunen 2006 tecknade ett hyreskontrakt med Backagården där socialförvaltningen i sin tur placerade bostadslösa och missbrukare.

Annons

Kontraktet gällde i fem år, men med hänvisning till bristande underhåll på Backagården flyttade socialförvaltningen sin verksamhet till andra lokaler sommaren 2010.

Dock ska kommunen ha missat att skriftligen säga upp kontraktet, vilket enligt hyresvärden medförde att kontraktet förlängdes med ytterligare fem år, till och med den 30 juni i år.

Således krävde Ace Stepanofski kommunen på drygt fem miljoner kronor, inklusive den återstående hyran, medan kommunen hänvisat till att lokalen inte ska ha hållit måttet.

Därmed menar kommunen att antingen ska uppsägningen från 2010 ha varit giltig, alternativt en senare skriftlig uppsägning från oktober 2012.

Nu har parterna hur som helst enats om en förlikning där Hässleholms kommun kommer att betala 400 000 kronor till Ace Stepanofski, ett klart lägre belopp än han tidigare fodrat.

– Någonstans måste man lägga på locket och gå vidare, säger han.

Enligt Stepanofski har även rätten konstaterat att fallet är komplicerat och risken därför funnits att det kunnat pågå i ytterligare flera år.

– Vi får acceptera att vi får gå vidare i våra liv. Man har ju annat att göra, säger han och fortsätter med att konstatera:

– Förlikningar är till för att komma vidare, inte för att någon ska bli nöjd.

Parterna har fortfarande möjlighet att överklaga beslutet fram till och med den 15 september.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons