Annons

Åhlén byter till Tyringe efter try out

Sport • Publicerad 2 september 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Tyringetränaren Magnus Rahm föreslog i slutet av juli att Erik Åhlén skulle komma och provträna med Tyringe. Åhlén imponerade på Rahm som nu kontrakterar honom.

– Han har inte signerat några papper men kommer att göra det inom den närmaste tiden, säger Rahm.

Annons

– Erik är en duktig center som kommer att passa in bra i Tyringe.

Erik Åhlén kommer från Klippan och började spela hockey i Åstorp. Efter att han spelat juniorhockey med Helsingborg, Kristianstad och Jonstorp gjorde han några matcher med de sistnämndas A-lag. Det senaste ett och ett halvt åren har han spelat i den amerikanska juniorligan WSHL med Salt Lake Moose.

– En jätterolig upplevelse både hockeymässigt och socialt. Det var långa resor då motståndarlagen kom från stater som Colorado, Idaho och Washington, säger Åhlén.

– Sista året i USA lossnade det och jag gjorde en hel del poäng.

Men nu väntar spel med Tyringe under den kommande säsongen för Erik som varit med i samtliga träningsmatcher.

– Jag har spelat i en kedja med Adam Carnestad och Kevin Hallberg. Det har fungerat bra även om det ännu inte blivit några poäng, säger den hårt jobbande centern Erik Åhlén.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons