Nu har arbetet med Osbys nya ishall kommit igång. Arkivbild

Nya ishallen ska stå klar hösten 2018

Osby Arbetet med en ny ishall i Osby har nu kommit igång på allvar. Första spadtaget till den 65 miljoner kronor dyra hallen förväntas sättas i marken nästa höst.

Kommunen skriver på sin hemsida att projektet med den nya ishallen kommer att genomsyras av delaktighet. Kommuninvånarna kommer under flera tillfällen bjudas in till dialogträffar för att hämta in kunskaper och förståelse för kommuninvånarnas intressen. Redan i oktober kommer det hållas workshops på fritidsgårdarna för att fånga upp barnens idéer.

När det gäller placering av den nya ishallen tittar kommunen just nu på två alternativ. Det är dels kvarteret Barnvagnen och kvarteret Kvadraten. Den förstnämnda platsen är alldeles intill dagens ishall och det andra är vid fjärrvärmeverket. Tanken är att man i ett senare skede, om behovet uppstår, ska kunna bygga ut hallen utifrån de behov som kan uppstå. Exempelvis med en ny simhall.

I december ska man ställa ut det man hunnit ta fram i frågan på biblioteket i Osby. Bland annat hoppas man kunna visa hur lång man kommit i förslag på utformning, innehåll och användningsområde. Även en skiss på ishallen ska då presenteras. Förhoppningen är att man ska börja bygga redan nästa höst. Om allt går enligt planera ska då ishallen invigas hösten 2018.

Senaste nytt omOsby
×