Annons

Blogg om sorgearbete blev bok

Bokmässan När Delica Ferris man Lars blev svårt sjuk och så småningom gick bort började hon blogga som en del i sorgearbetet. Bloggen har i dag över 300 000 följare och bearbetad av författaren Nicole Löw har den nu också blivit en bok, En kamp för att andas, som släpptes på bokmässan på torsdagen.
Publicerad 23 september 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Delicia Ferris ska signera sin och Nicole Löws bok En kamp för att andas. Foto: Gunilla Wedding
Delicia Ferris ska signera sin och Nicole Löws bok En kamp för att andas. Foto: Gunilla Wedding

– Nicole Löw har skrivit om bloggen från bloggform till bokform och jag är jättenöjd, säger hässleholmaren Delicia Ferris när vi träffas i förlagets monter strax innan hon ska signera.

– Bloggen var ett verktyg för mig att ta mig igenom sorgearbetet, fortsätter Delicia Ferris. Det har hjälpt många andra att se att man kan resa sig igen, det är ett tufft arbete men det går. Många änkor har kontaktat mig och tackat för att jag skriver om hur jäkligt det är att förlora någon men också om att man kan träffa någon ny. Jag tror att det som tilltalar läsarna är att jag är äkta och inte har några hämningar.

Annons

Många gånger har det varit tungt att förutom sin egen sorg också ta del av andras medger Delicia Ferris.

– Speciellt när jag hade rest mig och fick kontakt med någon som hade långt kvar i sorgearbetet. Men då kunde jag hjälpa till och knyta kontakt mellan henne och någon annan. Delicia Ferris bloggar fortfarande men inte lika frekvent som när sorgen var som tyngst.

– Nu bloggar jag lite om vardagsgrejer, om jag gör något roligt med min nya kärlek eller som nu när jag är här på Bokmässan.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons