Annons

Röke vann i hemmapremiären

Sport Röke IBK var på målhumör då de besegrade Carlshamn med hela 11–3 i den första seriematchen i Qpoolen på många år.
Sport • Publicerad 24 september 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Jocke och Niklas Larsson samt Zoltan Veszpremi hade en kul hemmapremiär i den södra innebandyettan då de gjorde hela elva mål mot Carlshamn. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON
Jocke och Niklas Larsson samt Zoltan Veszpremi hade en kul hemmapremiär i den södra innebandyettan då de gjorde hela elva mål mot Carlshamn. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON

Röke IBK var på målhumör då de besegrade Carlshamn med hela 11–3 i den första seriematchen i Qpoolen på många år. Fyra av målen gjordes av nye poängkungen Zoltan Veszpremi.

– Kul att göra mål även om det inte gör sig självt, säger Veszpremi som hyllar sina medspelare.

Annons

Trots de stora siffrorna bjöd Carlshamn på bra motstånd till en början. Efter 2–2 i den inledande perioden gjorde Andreas Hörberg 3–2 till blekingelaget 2,34 in på den andra perioden.

Men Röke vände omgående med två mål av Filip Påhlsson. Sedan gjorde Niklas Larsson och Zoltan Veszpremi ytterligare två mål fram till 6-3 vilket var siffrorna inför den avslutande perioden. Där gjorde den sistnämnde tre mål till och blev med det dagens bäste målskytt med sina fyra mål.

– Jag kom hit för att göra mål och poäng, säger 32-åringen som är ny i Röke för säsongen från Willands.

– Det fungerade bra mellan mig och mina kamrater kedjan. Ted Nilsson är en intelligent spelare medan Jacob Eliasson är en fantastisk passningsläggare.

Röketränaren Henrik Ehnberg är nöjd efter inledning av serien som gett två segrar.

– Riktigt skönt men nu väntar en riktigt tuff match på fredag borta mot Lagan. Tufft då det både är en lång resa och vi jobbat innan på dagen.

– Idag var vi helt under isen i den första perioden. Vi gick ner på folk och gjorde tre snabba mål. Sedan orkade Carlshamn inte utan vi kunde gå ifrån till en klar seger.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons