Annons

Elin Carlsson tog JSM-guld

Sport Med Tormestorpstjejen Elin Carlsson på sista sträckan tog Pan-Kristianstad hem junior-SM i budkavle som sprangs i Blekinge.
Sport • Publicerad 27 september 2016 • Uppdaterad 20 december 2021

Med Tormestorpstjejen Elin Carlsson på sista sträckan tog Pan-Kristianstad hem junior-SM i budkavle som sprangs i Blekinge.

I en spännande stafett där ledningen skiftade flera gånger var skåningarna till slut snabbast och vann med över fem minuter före tvåan Eksjö.

Annons

Förutom stafetten var det medel-SM som avgjordes i Karlskronatrakten. De bägge Tormestorpstjejerna Elin och Nelly Carlsson är sistaårsjuniorer men för den först nämnde hade inte uppladdningen varit optimal. För tre veckor sedan skadade sig nämligen Elin när hon fick en gren in i benet med nio stygn som följd. Under fredagen sprangs kvalet till medel-SM och Elin tog sig till final medan Nelly Carlsson missade med minsta möjliga marginal. Istället tog Nelly Carlsson revansch genom att vinna b-finalen medan Elin slutade tia, 2.15 efter segrande Tilda Johansson, Orion.

Men i stafetten kom fullträffen för Elin & co när hon tillsammans med Line Cederberg och Pim Hedberg sprang hem guldet före Eksjö och Hakarpspojkarna. I Pans andralag, som slutade sexa knappt nio minuter efter fanns Nelly Carlsson tillsammans med Olivia Nilsson och Sofia Jacobsson.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons