Annons

”Ett jädra plingande i telefonen”

Kultur och Nöje Skogsbonden Nils Oredsson från Krogshult vid Arkelstorp, är glad att han inte är en av de bönder tv-publiken får följa i Bonde söker fru. – Jag har aldrig varit glad för att visa upp mig, så det kändes bara skönt att slippa uppståndelsen, säger han.
Publicerad 28 september 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Nils Oredsson är glad han inte är en av de fyra vars kärleks-äventyr följs i TV4-programmet Bonde söker fru. Foto: TV4
Nils Oredsson är glad han inte är en av de fyra vars kärleks-äventyr följs i TV4-programmet Bonde söker fru. Foto: TV4

Även om programmet inte kommer att följa 51-årige Nils Oredsson slapp han inte undan att dejta. I gårdagens avsnitt ringde han, ivrigt påhejad av Linda Lindorff, en av sina brevskrivare och stämde träff redan samma kväll.

Hur gick det nu med kärleken? Blev det någon dejt direkt?

Annons

– Det blev det inte. Och hur det har gått med kärleken får jag inte berätta eftersom vi ska vara med i webb-tv. Vi var uppe på pressträff i Stockholm i måndags och fick stränga order att inte avslöja något, för att inte förstöra spänningen för dem som vill följa oss, säger Nils Oredsson.

Det han kan säga är att det varit en omtumlande upplevelse att vara med.

– Det positiva är att man fått en inblick i hur det går till att göra tv och har träffat massor av trevligt folk, jag hade ett trevligt gäng hemma hos mig i går som filmade, men det har varit jobbigt också med all uppståndelse. Det har varit ett jädra plingande i telefonen, kvinnor som skickat meddelanden och ringt, säger Nils Oredsson och skrattar.

Totalt fick han runt 150 brev och ytterligare ett 50-tal meddelanden via telefon och messenger från kvinnor som var intresserade av honom.

Har du lärt känna de andra bönderna som är med?

– Vi har träffats ett par gånger och Per (Sundin, reds. anm) och jag har ringt och pratat med varandra några gånger. Jag ska upp och jaga nu i Jämtland hos en granne till Per och då kanske vi ska ses.

Kommer du att följa programmet?

– Det kommer jag nog att göra på ett eller annat vis.

Är Bonde söker fru ett bra sätt att hitta kärleken?

– Jag vet knappt hur jag ska svara på det, säger Nils Oredsson hemlighetsfullt.

– Det kan det säkert vara för vissa.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons