Annons

Redo för Ramel-rapsodi

Kultur och Nöje ”Ett litet povelpotpurrusk i två knäppuppsluppna akter”. Så beskriver Mikael Svensson, Roland Klasson och Vanessa Sundblad sin föreställning Ramel igen, som innehåller ett 20-tal nummer ur Povels digra produktion. På lördag är det premiär på Kafé Verum i Hässleholm.
Publicerad 28 september 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Vanessa Sundblad och Mikael Svensson i repetitionstagen på Kafé Verum i Hässleholm. Mycket text blir det för dem att lära sig – Povel Ramel var en ordvrängare av stora mått. Foto: Pernilla Ekdahl
Vanessa Sundblad och Mikael Svensson i repetitionstagen på Kafé Verum i Hässleholm. Mycket text blir det för dem att lära sig – Povel Ramel var en ordvrängare av stora mått. Foto: Pernilla Ekdahl

Det är hon som tillsammans med Mikael Svensson och Roland Klasson framför valda delar av denne ordvrängande, musikaliske mångsysslares produktion och ”man” i detta sammanhang är Mikael Svensson, den störste Povel-fanatikern i sällskapet.

Redan som barn fastnade han för Povel Ramel och det är han som haft huvudansvaret för att göra urvalet till föreställningen. Men de andra två har förstås också påverkat vad det blev till slut.

Annons

– Första förslaget hade vi nog en föreställning på tre timmar, men då hade vi lite synpunkter, säger Vanessa Sundblad och skrattar.

Vad trion till slut landat i beskriver den som ”ett litet povelpotpurrusk i två knäppuppsluppna akter”, om totalt ett 20-tal nummer.

– Bland dem finns ett potpurri som består av 21 nummer. Det är lite så som Povel gjorde också. I sina revyer kunde han ha med stora sjok av nummer som var jättelånga, säger Mikael Svensson.

Vanessa Sundblad konstaterar glatt att hon aldrig tidigare i sitt liv behövt lära sig så mycket text.

– Jag jobbar fortfarande på det. Men Povel är ju ett geni, som kunnat hitta på alla dessa finurliga texter. Och musik, säger hon, och berättar att hon haft ”Titta det snöar” på hjärnan ett bra tag nu.

Mestadels blir det musikaliska nummer, men några sketcher finns också med.

Föreställningen spelas på Kafé Verum, mellan den 1 oktober och 12 november. Ytterligare två föreställningar har sålts till Kristianstad teaterförening.

– Vi har smygpremiär i Ekestad dagen innan premiären på Kafé Verum och ska även spela i Everöd lite senare i höst, säger Mikael Svensson.

Hur känns det då, så här dagarna innan det är dags för premiär?

– Det känns som det ska, säger Mikael Svensson.

Annons

– Det är alltid lite pirrigt innan allt sitter till 100 procent, men nu blir det väl inte fler ändringar, säger Vanessa Sundblad med skräck i rösten ...

– Nja, kanske, säger Mikael Svensson, men lugnar henne sedan med att det i så fall bara handlar om att han ska fila på sitt mellansnack.

Klart är i alla fall att på lördag ska föreställningen vara på plats, Roland Klasson, som just den dagen tidningen är på besök är sjuk, vara på benen igen och trion ser fram emot att möta publiken.

– Det är en så mysig lokal här, man ser verkligen vilka man spelar för, säger Vanessa Sundblad.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons