Annons

Röke vill etablera sig i ettan

Sport • Publicerad 29 september 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Precis som herrarna flyttar Röke IBK:s damer till Qpoolen i Hässleholm den här säsongen där laget både kommer att spela sina matcher och träna.

– Med flytten få vi ett större upptagningsområde när det gäller både spelare och publik, menar Asai Ellesson som är ny som tränare hos division 1-nykomlingen.

Annons

Natsue Asai Ellesson har en gedigen bakgrund inom innebandyn. Tillsammans med Tobias Lindhe var hon under tre säsonger tränare i Lönsboda.

Hon har även tränat Skånes distriktslag i innebandy. Under senare året har hon haft styrelseuppdrag i fotbollsklubben IFK Osby.

– Eftersom jag jobbar med verksamhetsutveckling passar det mig bra att engagera mig inom idrotten, säger den nye Röketränaren.

– Då jag började känna suget igen att träna ett lag så passade det bra när Röke hörde av sig.

Röketruppen är i stort sett densamma som den var under fjolårssäsongen. Jessika Ekman har tillkommit medan målvakten Loella Andersson har flyttat till allsvenska Åstorp/Kvidinge och Tilda Nilsson har slutat.

Det är dock osäkert om en av lagets bästa poängplockare, Marika Bengtsson, kommer att spela.

Tillsammans med Anna Gunnarsson och Sofia Eliasson bildade Bengtsson under fjolårssäsongen Rökes allra målfarligaste kedja.

– Marika är tveksam om hon hinner med både jobbet och innebandyn. Men jag är glad att hon är med på en del träningar och hoppas att hon även dyker upp i matchspelet. Jag har stor respekt för vilket beslut hon än tar, säger Natsue Asai Ellesson.

Som får hjälp med tränarbiten av Anna Gunnarsson och Jennie Jönsson.

– Anna blir spelande tränare vilket är en roll hon delvis haft tidigare. Jennie sköter fysträningen då hon efter fjolårets korsbandsskada inte kan spela innebandy.

Annons

Röketränaren har som målsättning att kunna utveckla sitt nya lags grundspel och etablera dem i ettan.

– Vi ska vara ödmjuka och ska fortsätta jobba på vårt spelsystem. Vi behöver också skapa en organisation runt om spelarna och laget, vilket gör det möjligt att långsiktigt blicka framåt och uppåt.

Röke har på försäsongen spelat jämnt mot de allsvenska lagen Hovshaga och Åstorp/Kvidinge. Det har även blivit segrar mot division 1-lagen Landskrona och Olofström.

– I senaste matchen besegrade vi Olofström med 5–2. Något som gladde i den matchen var att vi visade att vi har många bra målgörare med fem olika skyttar, menar Asai Ellesson som tror på en jämn serie.

– Lund och Landskrona är två riktigt bra lag men jag tror att det blir jämnt där de flesta lagen kan plocka poäng av varandra.

I kväll blir det seriepremiär för Rökedamerna i Kirsebergs Sporthall där SSL-laget Malmö FBC:s Ungdomslag står för motståndet. Natsue Asai Ellesson ser fram emot matchen.

– Premiärer är alltid speciella och det kittlar lite extra gott i magen. En del av tjejerna från min säsong med Skånelaget tror jag finns med i Malmö och jag vet att de har god disciplin och bra spelförståelse.

– Men jag bedömer att vi med vår rutin och goda lagsammanhållning ändå har en fördel.

bild 1/3
Rökemålvakten Emelie Persson glänste mot Engelholm.
Rökelaget som spelar innebandy i damernas Skåneetta 2016-17.
Rökes tränarduo Anna Gunnarsson och Natsue Asai Ellesson
Rökemålvakten Emelie Persson glänste mot Engelholm.
Rökelaget som spelar innebandy i damernas Skåneetta 2016-17.
Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons