Annons

Ska slippa betala för att häva fiberavtal

Hässleholm Kunden ska inte behöva betala 9 900 kronor för ett avtal han vill häva.
Hässleholm • Publicerad 29 september 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Företag upplyste inte kund att de inte hade grävtillstånd menar Allmänna Reklamationsnämnden i ett beslut. Foto: Carl-Johan Bauler/Arkiv
Företag upplyste inte kund att de inte hade grävtillstånd menar Allmänna Reklamationsnämnden i ett beslut. Foto: Carl-Johan Bauler/Arkiv

Den slutsatsen drar Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) och ställer sig bakom kravet att en person i Hässleholm som ingått avtal med fiberföretaget IP-Only, inte ska behöva fullfölja avtalet.

Annons

I anmälan till Allmänna Reklamationsnämnden skriver husägaren att det efter avtalsslutet visade sig att företaget saknade tillstånd av Hässleholms kommun att gräva ner fibern, något som företaget inte upplyst honom om.

IP-Only har i ett brev till ARN motsatt sig kravet att avtalet skulle hävas utan kostnad. De konstaterar bland att att det är kostsamt att investera i ny infrastruktur och att det därför är viktigt att alla aktörer fullföljer sina åtaganden.

Allmänna Reklamationsnämnden skriver i sitt beslut att ”det är ostridigt i ärendet att IP-Only inte fått tillstånd av Hässleholms kommun att gräva i det område där NN:s fastighet är belägen”. Detta har bolaget känt till när avtalet ingicks, konstaterar ARN, och avslutar beslutet:

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons