Annons

Han vill ta över ordförandeposten

Hässleholm – Vi måste förnya den politik som vi för. Vi har blivit lite slöa sedan vi förlorade makten i senaste valet. Nu vill jag bli partiets nya ordförande, säger moderata fullmäktigeledamoten Kenny Hansson i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 1 oktober 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Kenny Hansson (M) funderar över om han kan ha fått  för mycket betalt.
Foto: Arkiv
Kenny Hansson (M) funderar över om han kan ha fått för mycket betalt. Foto: Arkiv

Det säger Kenny Hansson, fullmäktigeledamot för Moderaterna i Hässleholm och tillika ordförande i Moderata ungdomsförbundet Göinge när han meddelar att han tänker kämpa för att bli ny ordförande för moderaterna i Hässleholm. Nuvarande ordförande

Pär Palmgren har aviserat att han tänker lämna posten inför valet 2018.

Annons

Kenny Hansson, 20 år, konstaterar att moderaterna tappade hälften av sina mandat efter valet 2014. De kvarvarande åtta mandaten fördelades med sex från huvudlistan och två från ungdomslistan. Huvudlistan förlorade hälften av sina mandat. Ungdomslistan gick plus minus noll.

– Men jag vill inte göra detta till en åldersmässig strid, utan hoppas på breda och konstruktiva samtal om vem som är lämpligast att ta över ordförandeposten.

Kenny menar att Moderaterna i Hässleholm behöver en förnyelse, att partiet behöver titta på frågor som rör alla åldrar och frågor kring så många invånare som möjligt kan samlas.

Han menar att partiet har många bra förslag som man kämpar för, men att det blivit lite slött efter att den borgerliga alliansen förlorade makten i kommunen efter förra valet.

För Kenny är det viktigt för kommunen att ha en budget i balans, som han uttrycker det. Han tror på en nollbudget där inkomster balanseras med utgifter.

– Kanske är det bra att se över hela budgetprocessen, och inte bara fortsätta i inkörda hjulspår, säger han och menar att kommunen inte bara kan utlova mer pengar för vart år som kommer.

Han tycker att diskussionerna kring antal nämnder, förvaltningar och ledamöter är viktig. Här finns pengar att spara.

– Behövs verkligen så många politiker och nämnder? undrar han och anser också att kommunfullmäktige inte heller speglar hur kommunen egentligen ser ut vad gäller kön, ålder, bakgrund eller etnicitet.

Kenny berättar att han under hösten ska börja besöka alla förvaltningar och privata aktörer inom respektive område. Redan har han besökt Ehrenborg för att träffa personal, enhetschef och patienter för att prata om omsorgens bekymmer.

– Vi kan inte spara mer på omsorgen, säger han efter det besöket och menar också att det inte är jysst att ställa skola mot omsorg.

Annons

Han förklarar sin helhjärtade tro på kommunen och hoppas att han ska kunna bli den som för fram partiet till en ny ledande roll i politiken.

Stöd att ta över som ledargestalt i partiet, har han redan från Pär Palmgren med flera, hävdar han.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons