Annons

Nytt liv åt gamla låtar

Kultur och Nöje Gamla låtar av Loserville, i ny tappning. Det är huvudingrediensen i en konsert som ges på Madrix den 27 november.
Publicerad 1 oktober 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Tilde Nordström, Jörgen Johansson, Dylan Johansson och Kevin Obers (saknas på bilden gör Jessika Borg) spelar på Madrix den 27 november. Foto: Jörgen Johansson
Tilde Nordström, Jörgen Johansson, Dylan Johansson och Kevin Obers (saknas på bilden gör Jessika Borg) spelar på Madrix den 27 november. Foto: Jörgen Johansson

Gänget som ger konserten: Jörgen Johansson, som var med och bildade Loserville, hans 14-årige son Dylan, som spelar piano och elorgel, 20-åriga sångerskan Tilde Nordström, 19-årige trummisen Kevin Obers och Jessika Borg, som bland annat sjunger med Mixess, spelade tillsammans på Hässleholmsfesten i Djupadalsparken i augusti.

Då bjöd de bland annat på Springsteencovers. När de nu spelar tillsammans igen blir det en musikalisk resa genom Loserville, under rubriken ”Sit back and enjoy the ride”.

Annons

– Tack vare Dylans enorma passion för det här lilla bandet har jag fått upp ögonen för låtarna igen. Redan inför konserten i Djupadalsparken började Dylan dra in en massa Loserville-låtar, både självklara sådana och andra jag hade glömt bort. Dylan växte ju upp med den här musiken, säger Jörgen Johansson.

Loserville släppte tre plattor mellan 2001 och 2008, då bandet tackade för sig, och gjorde även ett par turnévändor i USA och England.

– Jag har alltid tyckt om Loservilles musik och inte bara för att det är min pappa som sjunger. Jag har lyssnat mer på dem nu när jag suttit vid pianot och spelat, hittat tillbaka till musiken, säger Dylan Johansson, och fortsätter:

– Det blir också några nya låtar, som vi skrivit tillsammans, jag och pappa.

Jörgen Johansson har gjort spelningar på Madrix förut. 2013 gjorde han, tillsammans med några av sina musikaliska vänner och gästartister, en serie konserter under rubriken ”Tre ackord och några sanningar”. Året därpå bjöd han och Martin Jernse från Joddla med Siv på ytterligare en handfull spelningar, under rubriken ”Två medelålders tonåringar”.

Biljetterna till konserten den 27 november släpps i dag, på Madrix. Och finns det ett intresse från publiken kan det bli aktuellt med fler konserter.

– Kanske blir det lite gästartister också, säger Jörgen Johansson.

Och apropå Loserville kommer bandet att göra en tillfällig återförening nästa år.

– Riktigt när det blir vet vi inte, men det blir minst två konserter i Röda salongen med hela gänget och då ska även Dylan vara med, säger Jörgen Johansson.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons