Annons

Röke tog tre poäng i Ljungby

Sport • Publicerad 1 oktober 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

– En krigarinsats av oss och klart att det var skönt att vinna, menade Röketränaren Henrik Ehnberg sedan krutröken lagt sig i Innebandyhallen i Ljungby.

Röke gjorde en stark förstaperiod när man gjorde tre mål inom åtta minuter genom Niklas Larsson, Joakim Larsson och Jakob Eliasson. Det sistnämnda målet i boxplay!

Annons

– Sedan släpper vi ett par billiga mål i början av den andra perioden och det är match igen, förklarade Röketränaren sedan hemmalaget kvitterat till 3-3 redan efter halva matchen.

– Lagan är ju alltid Lagan, har sitt spel och är ett bra hemmalag.

Efter två perioder och 3–3 stod det klart att första målet i slutperioden skulle bli oerhört viktigt. När Röke också fick chansen att spela fem mot tre avgjordes också matchen efter 8.39. Jacob Eliasson spelade fram Joakim Larsson som sköt segermålet.

– Inget glimrande powerplay men rakt och bra och vi fick in 4–3, förklarade Henrik Ehnberg vars lag fortsatte att skapa chanser under resten av matchen.

– Det är klart att Lagan skapar ett visst tryck när man jagar på slutet men vi har nog de bästa chanserna, tyckte Ehnberg.

Viktor Svendsen vaktade Rökemålet och räddade 24 skott i matchen.

– Han är mycket duktig i den här matchen och man kan nog säga att försvarsspelet är där medan vi behöver skruva en del ytterligare på anfallsspelet, ansåg Ehnberg.

Röke har i och med vinsten i Ljungby fått en smakstart på seriespelet och nio poäng är förstås tunga sådana. Den här kvällen framträdde speciellt det rutinerade gardet i Rökelaget och noteras kan att Alexander Ehnberg spelade fram till de två första målen.

– Blir ju lite så i sådana här matcher och då är det skönt att ha dessa att falla tillbaka på, ansåg Henrik Ehnberg.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons