Annons

Endast fyra anvisas till Osby

Osby Länsstyrelsen i Skåne har nu beslutat om hur många nyanlända invandrare som ska fördelas till de olika skånska kommunerna under nästa år. För Osby kommuns del handlar det endast om fyra personer. För Östra Göinges del är siffran noll.
Osby • Publicerad 19 oktober 2016 • Uppdaterad 29 november 2021

En kommun är skyldig att efter anvisning ta emot nyanlända för bosättning. Under nästa år ska 30 600 personer omfattas av den här anvisningen. För Skånes del handlar det om 3 811 personer.

Det är länsstyrelsen som beslutar om fördelningen mellan kommunerna. Här tar man hänsyn till kommunens arbetsmarknadsförutsättningar, befolkningsstorlek, sammantagna mottagande av nyanlända och ensamkommande barn samt omfattningen av asylsökande som vistas i kommunen. Siffrorna kan revideras under året.

Annons

För Osbys del handlar det om fyra personer medan det för grannkommunen Östra Göinge samt Perstorps kommun inte blir några anvisningar alls.

Hässleholm anvisas 63 personer och Kristianstad 137 stycken.

Flest får Malmö, 660 stycken och näst flest får Lund med 544.

Fakta:

Länsstyrelsen i Skåne har nu beslutat om hur många nyanlända invandrare som ska fördelas till de olika skånska kommunerna under nästa år. För Osby kommuns del handlar det endast om fyra personer. För Östra Göinges del är siffran noll.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons