Annons

Polisen imponeras inte av gåvan

HÄSSLEHOLM ”Patrik Andersson, polisens underrättelseenhet, är inte imponerad av HA:s givmildhet.
Hässleholm • Publicerad 21 oktober 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

– Det är inte ovanligt att de ställer upp och gör sådant här och liknande insatser. Lite grann en pr-fråga för dem.

– Samtidigt, fortsätter han, är det naivt att tro att deras närvaro borgar för större trygghet och är ett trevligt inslag, vilket en del har gett uttryck för.

Annons

– I Hells Angels finns medlemmar som är familjefäder med fasta jobb och ett normalt socialt liv och med viss empati. Men det som inte får glömmas bort är att Hells Angels av EU klassas som en klart kriminell organisation, en klassificering som gäller även i Sverige och som jag skriver under på.

Patrik Andersson berättar att HA-klubbarna lokalt ibland arrangerar rena nöjesdagar som ger dem goodwill i trakten.

– Det kan handla om granndagar eller familjedagar då barnen får komma och sitta på deras motorcyklar och det är allmänt trevligt.

Han menar att man av detta inte ska vaggas in i vad han kallar en falsk trygghet.

– De är inte är farliga så länge du inte blir deras fiende, säger Patrik Andersson och påminner om en händelse för några år sedan i Helsingborg där en bomb briserade hos MC-klubben och även drabbade ett intilliggande hyreshus som inte hade ett dugg med Hells Angels att göra.

Patrik Andersson säger lite cyniskt:

– Ingen skulle bli gladare än jag om Hells Angels blev en frivillig ideell hjälporganisation.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons