Annons

Vinslövs HK siktar på fjärde raka vinsten

Sport • Publicerad 21 oktober 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Målvakten Björn Skoglund är optimistisk inför helgens match mot GF Kroppskultur. Men han försäkrar också att det inte finns någon risk för självgodhet. 						                   foto: Stefan Sandström/Arkivbild
Målvakten Björn Skoglund är optimistisk inför helgens match mot GF Kroppskultur. Men han försäkrar också att det inte finns någon risk för självgodhet. foto: Stefan Sandström/Arkivbild

Efter en fin säsongsinledning med tre raka vinster som genererat en förstaplats i tabellen tar Vinslövs HK på lördag emot GF Kroppskultur klockan 16 hemma i Furutorpshallen.

Kroppskultur har i sin tur idel ettor i resultatkolumnen – en vinst, en oavgjord och en förlust – och placerar sig i tabellens mitt.

Annons

Målvakten Björn Skoglund tror att VHK kommer stöta på sin hårdaste nöt än så länge på säsongen.

– Det är ett bra lag vi kommer att möta, det är väl den hitintills största uppgiften under säsongsstarten kan jag tycka. Så det är absolut inte bara att ställa in skorna, säger han och fortsätter:

– Spelar vi bara med vårt spel så... Vi har ju bra spelare på alla positioner.

Samtidigt som han är segerviss berättar Björn Skoglund att det krävs koncentration för att truppen inte ska sväva i väg och att de diskuterat risken för självgodhet.

– Vi har pratat ganska mycket om det och är väl medvetna om att varenda match kommer att bli tuff. Division 1 är ju den serie där alla slår alla, så det gäller att ha en hög lägstanivå och ta en match i taget.

– Tänker man så brukar det löna sig i slutändan.

Trots den starka starten tycker han inte att säsongsinledningen varit helt optimal spelmässigt. De nya spelarna i truppen har ännu inte hunnit anamma spelidén fullt ut.

– Jag tycker att vi har mer att hämta i vårt spel. Men det kommer successivt. En del har ju inte varit med tidigare och de ska hitta in i sina roller, säger han.

Målvaktssysslan delas mellan Marcus Mattsson och Björn Skoglund och det finns ingen uttalad etta. Skoglund tycker att de kompletterar varandra bra och ser inga problem med konkurrensen.

– Jag och Mattsson har en bra kommunikation och det är inga sura miner över huvud taget. I slutändan är det viktigast att vi vinner, vem som står kan kvitta lite.

Annons

Tränaren Niklas Martinsson sa inför säsongen att Vinslöv har seriens bästa målvaktsuppsättning.

– Nu har jag inte sett alla de andra lagen. Men, inte för att vara självgod på något sätt, jag kan väl hålla med Niklas där. Rent rutinmässigt tror jag inte att det är många lag som kommer i närheten av oss.

Bara känslan av att vara tillbaka på planen är skön för Björn Skoglund. Efter att ha varit korsbandsskadad i ungefär ett och ett halvt år berättar han att det är lite som att börja med handboll på nytt igen. Inte minst rörelsemönstret har tagit lite tid att hitta tillbaka till.

– Det har suttit mycket i huvudet. Men jag tycker att det har släppt och att jag är på väg tillbaka till där jag var innan skadan. Främst är det kul att spela handboll igen.

Till sist – vinner ni på lördag?

– Det gör vi. Vi är svårslagna i vår hemmaborg.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons