Annons

700 får gå på Alfa Laval – oklart hur Lund drabbas

Lund Alfa lavals vinst rasar. Det framgår av bolagets delårsrapport. Nu presenteras ett åtgärdsprogram som bland annat innebär att 700 tjänster försvinner från industrikoncernan.
Lund • Publicerad 25 oktober 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Av åtgärdsprogrammet framgår att man kommer att skapa en mer slimmad organisation som speglar den nya organisationsstrukturen och justeras till den svaga efterfrågan inom den marina sektorn, liksom inom olja och gas. Vissa produktgrupper kommer att lyftas ur strukturen och man kommer att omstrukturera sitt "tillverkningsavtryck".

Vad detta bland annat innebär att 700 av koncernens 11 000 anställda kommer att sägas upp. På företagets huvudkontor i Lund arbetar cirka 1 000 personer. Om någon av dessa kommer att drabbas framgår inte av rapporten.

- Vi måste anpassa storleken på vår organisation efter de existerande förhållandena på marknaden, säger vd Tom Erixon i ett pressmeddelande.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons