Annons

Vattenläckor på tre håll i kommunen

tyringe/Hässleholm Sättningar i marken efter mycket regnande.
Hässleholm • Publicerad 25 oktober 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

– Det myckna regnandet efter en längre torrperiod gör att trycket i ledningarna blir stort. Det blir ofta sättningar i marken och då kan det bli läckor, förklarar Thomas Nilsson, avdelningschef, ledningsnätet, Hässleholms vatten.

– Under september hade vi en mycket torr period som ju följdes av intensivt regnande. Då blir det lätt så här även om ledningarna är starka.

Annons

Redan klockan fem på morgonen fick han och hans mannar larm från Tyringe. 250 hushåll kopplade till Norregårdszonen blev utan vatten. Vattnet försvann också helt från reningsverket och det dröjde till omkring lunchtid innan läckan kunde lokaliseras i korsningen Folkhemsgatan-Trädgårdsgatan.

Efter lunch hade de flesta fått tillbaka vattnet. Endast ett tiotal på Folkhemsgatan blev utan vatten till framåt kvällen.

Hässleholm drabbades av två läckor, en på Gäddvägen i Sjörröd och en på Galaxvägen, Ljungdala. Där var det endast ett tiotal hushåll på vardera platsen som blev utan natten.

– Där var det enklare att lokalisera läckorna eftersom vattnet stiger upp ur marken och man kan se var de finns, säger Thomas Nilsson.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons