Annons

Hurricanes möblerer om

Sport Johan Hammarqvist stiger efter tre år av som bas för Hässleholm Hurricanes men fortsätter arbeta inom klubben.
Sport • Publicerad 27 oktober 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Johan Hammarqvist stiger efter tre år av som bas för Hässleholm Hurricanes men fortsätter arbeta inom klubben. Hans ersättare blir klubbens store mångsysslare Lucas Grip.

Det blir lite nya vindar inom Hässleholmsklubben men tanken är att man inte bara skall ha samma arbetskapacitet som tidigare utan även få fler att jobba i klubben.

Annons

– Även om jag inte blir kvar i styrelsen kommer jag att fortsätta med sponsorsbiten, vara delaktig i eventuella nyförvärv från utlandet och vara speaker på hemmamatcherna, berättar Hammarqvist som även är aktiv inom Finja IF där han tränar ett par ungdomslag.

– Både det arrangemanget och familjen måste ju också få sitt.

Istället kliver spelaren, webbmastern, sportchefen och mycket annat Lucas Grip upp i ordförandestolen och in i styrelsen har även Jonas Jonsson, Osby och Chip Ekman, Finja kommit.

Förra säsongen var väldigt speciell för Hurricanes A-lag. Den nya spelordningen innebar att eftersom klubben, som vann division ett-serien 2015, missade slutspelet blev säsongen rekordkort.

– Fem matcher och då tvingades vi ju dessutom flytta en av dessa till ett mindre lämpligt datum på grund av vädret, säger Johan Hammarqvist.

– Nu har vi förklarat för vårt förbund att så här kan vi aldrig mer ha det för det går förstås ut över både publik och sponsorer.

Svenska Amerikansk fotbollsförbundet har just nu enkäter ute hos klubbarna för hur serierna skall spelas 2017 och från Hurricanes sida vill man förstås se en längre serie eller åtminstone att man är garanterade mer än en handfull matcher.

Hur det blir med truppen och tränare inför kommande säsong är för tidigt att säga men Hammarqvist har inte stora förhoppningar om att man skall kunna behålla Scott Doherty under ännu en säsong.

– Vi var oerhört nöjda med honom både som headcoach och spelare men nu får vi förmodligen titta åt annat håll efter en ny.

Inte förrän efter nyår lär det stå helt klart hur serierna utformas 2017 och först då kan ju också Hässleholmsklubben på allvar jaga ny headcoach och eventuellt nya nyckelspelare som quarterback.

Annons

– Men vi har lite förhoppningar att få hem en del spelare vilka fanns i andra klubbar under den gångna säsongen, menar avgående ordföranden.

Tomas Gustavsson

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons