Annons

Bråkmakare slapp häktning

Hässleholm Anhållen lovade att inte göra häktningsdomaren besviken.
Hässleholm • Publicerad 28 oktober 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var med tårar i ögonen av lättnad som mannen på fredagen kunde vandra ut från tingsrätten i Hässleholm som en fri man.

Tingsrätten beslutade att ge honom en chans att i frihet komma till rätta med sina alkoholproblem, som upplevs var roten till de brott han misstänks ha gjort sig skyldig till.

Annons

Häktningsframställan gällde en händelse i slutet av oktober i år då han i berusat tillstånd ska ha skrämt sambon och hennes barn från den lägenhet de delar i centrala Häsleholm.

Mannen ska sedan ha slängt saker från balkongen, gapat och skrikit.

När polis kom till platsen gjorde han våldsamt motstånd. Polisen satte på honom handfängsel och spottluva då han spottade vilt omkring sig. Han ska flera gånger ha hotat att döda poliserna.

Mannen har tidigare dömts för liknande brott och det var därför som åklagaren ville ha honom häktad då det, enligt henne, fanns risk för att han skulle fortsätta sin brottsliga verksamhet.Det lovade han dyrt och heligt att inte göra.

Han förklarade sitt handlande med att han inte tål alkohol.

– Jag vill sluta dricka och har gjort uppehåll på en och en halv månad. Sedan tog antabusen slut, jag hade inte pengar till mer och tog ett återfall, förklarade han ångerfullt inför häktningsdomaren.

– Jag skulle aldrig få för mig att i nyktert tillstånd hota poliser eller göra det som jag har sagt. Aldrig.

Nu har 37-åringen fått tid hos öppenvården för sitt missbruk. Efter en kort överläggning förklarade domaren att mannen inte skulle bli häktad med orden:

– Håll dig nu till antabusen varpå mannen snabbt replikerade:

– Jag ska inte göra dig besviken.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons