Annons

Halva nya styrelsen fanns med tidigare

Osby • Publicerad 28 oktober 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var i måndags som kommunfullmäktige enhälligt fattade beslut om att entlediga Osbybostäders styrelse efter en längre tids slitningar mellan kommunen och företaget.

Bland annat ansåg kommunen att det fanns brister när det gällde projektledning, tidsplaner och budgetar. Det här är anklagelser som Osbybostäders styrelse inte alls håller med om. Från deras sida menar man att det i ett flertal fall aldrig gjorts formella beställningar från kommunens sida, att styrelsen fått otydliga kravspecifikationer och att man saknat kännedom om en rad projekt.

Annons

Men det är inte bara de här punkterna som gör Lars-Olof Nilsson fundersam.

I den nya styrelsen handlar det om Lars-Erik Svensson (M) som tidigare var ersättare och Eskil Martinsson (SD) som tidigare var ordinarie.

Lars-Olof Nilsson påpekar att hela styrelsen stod bakom den skrivelse med svar och synpunkter som kommunen fick ta emot efter att de ställt en rad frågor. En skrivelse som kommunen, enligt Lars-Olof Nilsson, inte gav någon respons på.

Lars-Olof Nilsson är bekymrad över hur kommunen ska klara av all byggnation framöver.

Varför tror du styrelsen fick avgå?

Annons

Kommunstyrelsens ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) säger sig inte kunna svara på hur de andra partierna har nominerat. När det gäller socialdemokraterna är samtliga ledamöter utbytta.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons