Annons

Skyddstillsyn och vård för rån

HÄSSLEHOLM Kriminaliteten hänger ihop med 20-åringens knarkande.
Hässleholm • Publicerad 28 oktober 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Hans kriminalitet är kopplad till narkotikamissbruk och han behöver hjälp för att komma till rätta med den, resonerar tingsrätten. Behandlingsplanen han nu ska underkasta sig omfattar vård för att han ska komma till rätta med sitt missbruk och den sammahängande sammanhängande kriminaliteten. Mannen har missbrukat de senaste fem åren och flera gånger tagits in akut till sjukhus för överdoser.

20-åringen döms för ett rån i Åhus där han den 20 september genom knivhot tillskansade sig pengar.

Annons

Tingsrätten friade dock båda männen från ett rån i Hässleholm som ska ha begåtts den 23 september. Tingsrätten ansåg att ord stod emot ord där alla har bedömts som lika trovärdiga.

Enligt de åtalade ska mannen ha lämnat över mobiltelefonen frivilligt som betalning för narkotika.

20-åringen dömdes även för misshandel av den man som blev av med sin mobiltelefon.

18-åringen friades från både misshandel och rån.

Tingsrätten anser det vara styrkt att 20-åringen satt sig till motvärn mot poliser som ingrep mot honom den 16 augusti i år. Han döms därför för både våld och hot mot tjänsteman Dessutom innefattar domen ringa narkotikabrott.

Om mannen hade dömts till fängelse hade det inneburit ett år och fem månader.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons