Annons

Centern vill förbättra vården digitalt

Skåne Det är dags för region Skåne att ta nästa steg i att använda digital teknik till att göra vården bättre för skåningarna.
Publicerad 16 november 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
- E-hälsa ger bättre vård, menar Niels Paarup Petersen.
- E-hälsa ger bättre vård, menar Niels Paarup Petersen.

Därför kräver centern i Skåne att region Skåne innan sommaren testar artificiellt intelligenta system i vården.

‑ Det finns mycket grundläggande arbete kvar att göra, men vill vi leda vägen framåt måste det sättas press på utvecklingen. Nu gör vi i Centern det, säger Niels Paarup Petersen, ledamot i nämnden för Skånes universitetssjukhus, Sus och i den nya e-hälsoberedningen

Annons

Han betonar att regionen måste starta arbetet med införa digitala lösningar i vården.

‑ Det är en av de förändringar av vården som kan ge störst patientnytta, sedan införandet av antibiotikan, säger Niels Paarup Petersen.

I april förra året lämnade Niels Paarup Petersen in en motion om behovet av att utveckla arbetet med e-hälsa och digital vård i Skåne.

Regionfullmäktige sa ja till motionen i september i år. Möjligheten att införa det moderna digitalsystemet ska utredas.

‑ Men det måste ske snabbt så att regionen kan ta ledartröjan på detta utvecklingsområde till fördel för både patienter och det regionala näringslivet, betonar Niels Paarup Petersen.

Flera länder använder de här systemen i cancervården vilket lett till bättre behandlingsresultat.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons