Annons

Rättegång om mord på hemlös dröjer

HÄSSLEHOLM 17-åring ska begäras fortsatt häktad.
Hässleholm • Publicerad 17 november 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Det säger åklagare Malin Paulsson som under den här veckan kommer att begära 17-åringen fortsatt häktad.

Annons

Malin Paulsson säger också att hon inte kan lämna fler uppgifter när det gäller förundersökningen, inte mer än att den har varit omfattande och att utredarna nu ska knyta ihop säcken för att kunna lämna in ett åtal till tingsrätten.

17-åringen har en stökig bakgrund med droger och kriminalitet. Den 20 maj i år dömdes han av Hässleholms tingsrätt till ungdomsvård för bland annat försök till stöld, brott mot knivlagen och narkotikabrott.

Enligt ett kontrakt med socialen, daterat den 17 februari 2016, skulle insatserna för 17-åringen innebära att han vid 15 tillfällen en gång i veckan under cirka en och en halv timme deltog i programmet ”Ett nytt vägval”. Han skulle också träffa en kontaktperson 20 timmar per månad under fyra månaders tid. Åtgärderna syftade till att den unge mannen skulle kunna avhålla sig från kamrater med normbrytande beteende och kunna ta egna beslut att avstå från kriminalitet och droger.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons