Annons

Alliansen stoppar inte fibern nu

HÄSSLEHOLM Alliansen ska inte stoppa kommunens fiberprojekt, trots att man strukit pengar till projektet i sin budget som antogs i måndags.
Hässleholm • Publicerad 2 december 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Det förklarar oppositionsrådet Pär Palmgren (M).

– Vi har inte strukit pengarna 2017. Däremot har vi inte med projektet i flerårsplanen för de kommande tre åren. Men det är bara för att vi vill undersöka om det finns privata alternativ som är beredda att gå in i projektet på de villkor fullmäktige bestämt. Det handlar inte om att stoppa projektet. Finns inga privata alternativ som är beredda, för vi tillbaka pengarna i projektet igen, säger Pär Palmgren.

Annons

I nästa års budget finns 45 322 000 kronor upptagna för kommunens fibernät som just nu byggs ut på flera håll i kommunen.

Budgeten, signerad M, L och KD, vann över den styrande minoritetens budget i måndags.

Den styrande minoriteten består av S, C, MP och V. Tillsammans har de 30 mandat i fullmäktige.

Alliansen har 15 mandat, SD 14 och FV 2. Tillsammans alltså 31 mandat och majoritet eftersom fullmäktige i Hässleholm består av 61 mandat och ledamöter.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons