Annons

Postnord varnar för bluffmejl

HÄSSLEHOLM Det ser ut som om Postnord infört en avgift för att hämta ut paket som inte kunnat levereras – men är i själva verket en bluff.
Hässleholm • Publicerad 2 december 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Det ser ut som om Postnord infört en avgift för att hämta ut paket som inte kunnat levereras – men är i själva verket en bluff.

Nu varnar företaget för att bedragare ligger bakom mejlen.

Annons

– Vad jag förstått av det Polisen sagt så riskerar man att få sin dator låst om man följer länken, säger Maria Ibsén, pressekreterare på PostNord AB.

Hon uppmanar kunderna att vara extra uppmärksamma.

– Det är inte ofta vi kommunicerar via mejl och vi tar aldrig betalt när vi låter paketen ligga.

Rubriken på mejlet kan till exempel vara ”Avisering och leverans”, ”Spåra pall” eller ”Kuriren har inte levererat paketet”. I ett av mejlen står det ”Ditt paket med spårningsnummer SE193473. Paketet har försökt levereras till dig” och fortsätter med att man ska följa en länk för att betala en mindre avgift och då få ett formulär som kan visas upp på posten.

Ett par personer har redan blivit lurade och gjort en polisanmälan.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons