Annons

Turistbyrå flyttar – ger plats åt kafé eller kiosk

Osby • Publicerad 2 december 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

I samband med jul- och nyårshelgen kommer Osby turistbyrå tillsammans med kultur och fritid att flytta in i samma fastighet som biblioteket.

Under senare år har de hållit till i stationshuset som nu töms och lämnar plats för annan verksamhet.

Annons

Och här finns förhoppningar om att stationshuset ska väckas till liv med öppethållande under både kvällar och helger.

– Vi skulle vilja få dit någon form av kafé- eller kioskverksamhet som även kan ta hand om biljettförsäljning och tillhandahålla broschyrer för turister, förklarar kultur- och fritidschefen Reia Sofiadotter Collberg

Tanken är att turistbyrån i stället ska utvecklas till en turismservice med ett som man säger ”mer digitalt anpassat arbetssätt”.

– Idag söker människor sin information samt bokar resor, boende och aktiviteter på nätet

Som det ser ut nu är turistbyråns öppettider klart begränsade, inte minst på grund av för lite bemanning. Genom att få in en annan sorts verksamhet hoppas man få ett betydligt mer levande hus och anbud kommer att skickas ut inom kort.

Att man fortfarande ska kunna hämta information och broschyrer i stationshuset handlar om att informationen ska finnas där människorna befinner sig. Andra exempel på sådana informationspunkter är bland annat Lekoseum och Svarta bergen.

Reia Sofiadotter Collberg säger att hon är medveten om att det kommer att uppstå ett glapp, från när turistbyrån flyttar ut fram tills att någon annan flyttar in.

– Det kan ju vara så att de som flyttar in vill bygga om så att huset passar den nya verksamheten. Därför uppmanar vi resenärerna att försöka ladda sina jojokort innan den 23:e december. Annars finns det fortfarande möjligheter att köpa kort på Ica och Shell.

Fakta:

Turistbyrån i Osby kommer inom kort att lämna stationshuset för att flytta in på biblioteket.

Nu hoppas man i stället på någon form av kioskverksamhet med försäljning av biljetter och fika men även tillhandahållande av turismmaterial.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons