Annons

Efterlyser statligt bidrag

Publicerad 4 december 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Han har en viss förståelse för flygskatten, men:

‑ Flygplatsen i Everöd betyder väldigt mycket för näringslivet här. Regeringen borde se de mindre flygplatserna som regionalpolitik och skapa bättre förutsättningar för dessa, till exempel hjälp med finansieringen.

Annons

Statens bolag Svedavia äger Sturup och flygplatsen i Ronneby konkurrerar på andra villkor än Everöd.

‑ Den enda flygplatsen som går runt i landet är Arlanda tack var det överskott som skapas genom de regionala flygplatserna.

I årets budgetdebatt ifrågasattes det kommunala bidraget på nio miljoner från Kristianstad ( 10 miljoner med de tre grannkommunerna) till flygplatsen i Everöd.

‑ Ja, hur mycket ska skattebetalarna i Kristianstad sätta in? Det går aldrig att beräkna, säger Pierre Månsson.

Han är beredd att satsa skattepengar på Everöd, eftersom den drar in andra intäkter och fördelar i stort till kommunerna i norra och östra Skåne.

En familj med två barn som vill flyga tur och retur Stockholm från Everöd får betala 640 kronor mer med flygskatt mot i dag.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons