Annons

Medaljer till Sjöviken på bangolfs-SM

Sport Sjöviken åkte hem från inomhus-SM i bangolf med två medaljer i bagaget.
Sport • Publicerad 4 december 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Peter Ericsson och Lena Nilsson fixade SM-medaljer till Sjöviken och Hässleholm.
Foto: JAN-ÅKE PERSSON
Peter Ericsson och Lena Nilsson fixade SM-medaljer till Sjöviken och Hässleholm. Foto: JAN-ÅKE PERSSON

Sjöviken åkte hem från inomhus-SM i bangolf med två medaljer i bagaget. Lena Nilsson tog silver i damernas oldtimersklass och nyförvärvet Peter Ericsson en bronspeng i herrarnas motsvarande klass.

– En bra utdelning för oss, tyckte Sjövikens Jan-Åke Persson.

Annons

– Vi hade ju förhoppningar om att kunna plocka ett par medaljer och detta lyckades ju.

Lena Nilsson började tävlingen på ett lysande sätt men efter en intensiv kamp fick hon ge sig mot storspelande Annelie Lundell från Linjen i Landskrona. Lundell var fem slag före Lena Nilsson som sedan hade hela åtta slag ner till trean.

För Peter Ericsson del var det seger i Oldtimers Herrarsom gällde innan tävlingen. Peter Ericsson, som siktade på seger i sin klass, fick dock inte alls till sitt spel under inledningsdagen och låg på för honom en medioker sjunde plats. Peter kom dock igen rejält under finaldagen och lyckades med minsta möjliga marginal sno åt sig bronsmedaljen. Peter var snubblande nära silvermedaljen bara ett slag bakom Gullbergsbros Roger Njord, Gullbergsbro. Överlägsen segrare blev Malmö BGK:s Lars Isberg som tog hem segern med hela 13 slags marginal. Noterbart också att Sjövikens Per Olof Isaksson, som också gick till kvartsfinal i söndagens matchspel, noterades för 33 spikar i rad.

I herrklassen vann förre Sjövikenspelaren Filip Johansson, Skoghall före klubbkamraten Fredrik Tagesson och med Fredrik Persson, Uppsala på tredje plats.

Perstorps Jennifer Göransson, tävlande för Växjö, blev tvåa i damjuniorer.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons