Annons

Stabil öppning av Wegner i VM

Sport • Publicerad 6 december 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Jenny Wegner och Joline Persson Planefors försvarar de blågula färgerna på VM i Doha.
Jenny Wegner och Joline Persson Planefors försvarar de blågula färgerna på VM i Doha.

De svenska herrarna inledde mästerskapet under söndagen och i går var det världscupvinnaren Jenny Wegners och Joline Persson Planefors tur att ge sig in i VM-elden i Qatar.

– Mästerskapet har inletts bra för Sverige tycker jag. Vi hade bara en spelare som inte riktigt fann spelet idag. Annars ligger vi andra bra till, säger Jenny Wegner som egentligen bara har ett mål under de inledande dagarnas spel.

Annons

– Det enda viktiga är att placera sig i topp 32 inför finalen. Det spelar egentligen ingen roll vilken placering man får eftersom vi delas in i grupper senare i alla fall, förklarar BK 59-spelaren som fick ihop 855.

Jenny Wegner lyckades skjuta 215, 235, 198 och 207. Det gav en elfteplats – trots att hon inte riktigt fick med sig käglorna.

– Personligen spelade jag väldigt bra tekniskt idag och jag är väldigt nöjd med min prestation. Jag hade dock problem med att få ner den där sista käglan. Det gick en lite på nerverna när den sista käglan inte ramlar bara.

– Men vi går in med en ny plan i morgon och förhoppningsvis räcker det för att fälla den där sista käglan. Jag känner att jag skulle ha haft mer poäng i dagens start men blev väldigt straffad.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons