Annons

”Det här är ingen quickfix”

HÄSSLEHOLM Det var rätt att stänga UC, men det innebär inte att det blir några extra åtgärder på skolan säger kommunens säkerhetschef Anders Nählstedt.
Hässleholm • Publicerad 7 december 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Anders Nählstedt har varit med på några av de möten som hållits gällande Ungdomscentrum, men han har, som han själv säger, varit med i periferin.

– Som jag har förstått och noterat så har man haft stängt för att personalen ska hinna ikapp med att planera upp hur det ska vara. Men jag har absolut ingen avvikande uppfattning gällande beslutet att stänga de här dagarna, säger Anders Nählstedt.

Annons

Händelserna som gjorde att UC stängdes var inte relaterade till skolan, men påverkade ändå verksamheten.

– Det här är ingen quickfix. Men vi har redan påbörjat ett säkerhetsarbete där med bland annat larm, säger Anders Nählstedt.

Kommer det att vara någon ökad säkerhet på UC i samband med att de öppnar?

– Nej, det är inte aktuellt.

När det gäller stängningen av Markan så har Anders Nählstedt inte varit inkopplad.

– Jag har bara fått reda på att de stängt och att det hänger ihop med den händelsen som skedde i fredags. Men jag kan tänka mig att de också behöver komma ikapp, och att personalen ska ha möjlighet att diskutera igenom det som har hänt.

– I slutändan är det här kommunens verksamheter och vi måste stå upp för den, säger Anders Nählstedt.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons