Annons

Magnarpskolonin behöver utredas mer

HÄSSLEHOLM Inget beslut men uthyrningen hålls vilande
Hässleholm • Publicerad 8 december 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Ett av ärendena på fritidsnämndens sammanträdeslista handlade om att lägga uthyrningen av Magnarps-kolonin vilande från och med årsskiftet och fram tills dess att fastigheten renoverats efter de behov som listats och att anläggningen kompletterats med personal likt det en gång var. Men ärendet togs aldrig upp på nämnden eftersom det lyftes ut redan i fritidsnämndens arbetsutskott.

– Vi ska föra diskussioner med tekniska förvaltningen för att lyfta fram ärendet. Bland annat ska vi fördjupa oss om vilka åtgärder som behöver vidtas, men framför allt handlar det om kök och toalettutrymmen, säger fritidschefen Stefan Larsson.

Annons

– Det kan handla om vad vi kan göra på kort och lång sikt, och se vad vi har, säger Arne Persson (C) som är förste vice ordförande i fritidsnämnden.

Även om ärendet inte behandlades nu så kommer fritidsförvaltningen att ligga lågt med uthyrning av kolonin fram tills dess att de båda förvaltningarna fördjupat sig i ärendet. Och enligt Stefan Larsson så påverkar det inte uthyrningen märkbart eftersom det inte är så många som nyttjar kolonin under årets fyra första månader.

– Sen vet jag att miljökontoret i Ängelholms kommun också vill titta på fastigheten, säger Stefan Larsson.

Under hösten har tekniska förvaltningen tittat på fastigheten, men någon kostnadsplan för en eventuell renovering finns inte i nuläget.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons