Annons

Ugly Kid Joe till Helgeåfestivalen

Kultur och Nöje Amerikanska hårdrocksbandet Ugly Kid Joe är klara för Helgeåfestivalen i sommar.
Publicerad 8 december 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Ugly Kid Joe kommer till Knislinge i sommar. Pressbild
Ugly Kid Joe kommer till Knislinge i sommar. Pressbild

Ugly Kid Joe bildades i Kalifornien 1989 och släppte sin första skiva, ep:n ”As ugly as They Wanna Be”, 1991. Skivan blev den bäst säljande ep:n någonsin och innehöll bland annat låten ”Everything About You”, som gick in på topplistorna och dessutom användes i succéfilmen ”Wayne’s World”. Året därpå kom albumet ”America’s Least Wanted”, som bland annat innehöll en cover på en gammal folkrocklåt, ”Cats in the Cradle”, som blev en jättehit.

Framgångarna höll i sig ett par år och bandet turnerade flitigt, bland annat med Ozzy Osbourne och Def Leppard. Ytterligare två album följde, ”Menace to Sobriety” (1995) och ”Motel California” (1996) innan bandet splittrades 1997.

Annons

2010 återförenades bandet, med samma sättning som tidigare, och sedan dess har Ugly Kid Joe släppt ytterligare ett par plattor: ep:n ”Stairway to Hell” som kom 2012 samt fullängdaren ”Uglier Than They Used to Be” som kom förra året.

– Det här är absolut en stor bokning för oss och den är lite ovanlig, för jag tror att det är många som kanske inte tänker på att bandet fortfarande finns, säger Andreas Martinsson,

Vilken av festivaldagarna, den 3-5 augusti, bandet ska spela, är ännu inte klart.

Redan klara för festivalen är band som Hammerfall. D. A. D och Sator.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons