Annons

David vägde lätt mot Goliat

Sport Mikael Persson: ”Vi får tacka Sparta för lektionen”.
Sport • Publicerad 9 december 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Sparta är en av Sveriges absolut bästa klubbar och trots att affischnamn som Zakarias Tallroth och Robert Rosengren saknades kom malmöiterna med ett mycket rutinerat och kompetent lag till Hästveda.

I Hästveda finns framtiden. Det är i alla fall Mikael Perssons förhoppning.

Annons

– Vi ska vara som bäst nästa år – vi har ett jättebra gäng på gång. Sparta visar hur vi ska kunna utveckla vår brottning här i Hästveda. Jag är imponerad av dem, säger Persson.

Hemmaklubbens pyttelilla chans låg i att gå rent på den lätta halvan och det började riktigt bra.

Glentonsegraren Abulfazel Hashimy imponerade i den lättaste klassen där han inledde med att putta Samuel Trellid av mattan, fortsatte med en neddragning och rullningar och till slut vann på teknisk överlägsenhet (14–2).

När sedan Roholla Hassan spädde på med en fallseger mot Mortaza Muhamadi i 66 kilo betydde det 9–1-ledning för Hästveda i lagmatchen.

Men när Mohammad Tanhai åkte dit mot Spartas Alex Bica (teknisk överlägsenhet) i 71 kilo och Nawid Hajizadeh gick samma öde till mötes mot Mattias Hagdahl i 75 kilo hade gästerna i praktiken vänt matchen, även om siffrorna 10–9 fortfarande var i hemmafavör.

– Där fanns en eller två matcher, i 71 och 75 kilo, som jag trodde lite mer på men det visade sig att vi var lite lättare där i dag.

I 80 kilo vägde en otränad Gordon Liljegren lätt mot Anders Hallbäck och förlorade på tekniskt. I 85 kilo hade Hästveda ingen att ställa på mattan utan Timmy Wideheim plockade kvällens osvettigaste poäng, vilket betydde 18–10 för Sparta.

I de två tyngsta klasserna visade Lennie Persson och Mathias Günther klassen – och vann på teknisk överlägsenhet mot Johan Holmén och Robin Liljegren.

– Vi ska sträva efter att bli som Sparta. Vi gjorde så bra vi kunde och jag vet att vi har ett hack till. Vi har en lagmatch som varar i nästan en timme och publiken får vara nöjd med att vi bjöd på så mycket brottning, tycker Micke Persson.

Seriebrottningen fortsätter på andra sidan nyår där Hästveda tar upp kampen om andraplatsen i division ett.

Annons

– Det här får Ballingslöv och Trim sota för, lovar Mikael Persson och ger de kommande derbyna extra bränsle.

bild 1/3
Johan Holmén tog ledningen mot Lennie Persson men den urstarke Spartabrottaren vände till 14–2.   Foto: Jörgen Johansson
Abulfazel Hashimy, i röd trikå, såg till att Hästveda BK fick ett JSM-guld även i år.FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV
Mikael Persson har ett framtidslag på gång i Hästveda BK. Foto: Jörgen Johansson
Johan Holmén tog ledningen mot Lennie Persson men den urstarke Spartabrottaren vände till 14–2.   Foto: Jörgen Johansson
Abulfazel Hashimy, i röd trikå, såg till att Hästveda BK fick ett JSM-guld även i år.FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV
Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons