Annons

Flit präglade hans liv

Personligt Minnesord efter Knut Christensson.
Personligt • Publicerad 21 december 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Privat bild
Privat bild

Under adventstid nådde oss beskedet om lantbrukare Knut Christenssons bortgång. Han blev 90 år gammal. Ett halvår tidigare avled hans kära hustru Ingegerd 92 år. Närmast anhöriga är de båda sönerna Bengt och Lars och deras familjer, barn och barnbarn.

Gullringen blev deras ”jordgubbsställe”. Som start kom de att ta hand om de gamla gårdsbyggnaderna på höjden med utsikt över Torups bokskog. Det obebodda stället var granngård till Knuts föräldrahem Ryd i Skabersjö.

Annons

Med handlag och hårt arbete skapade de sitt Gullringen. Tidigt utvecklade de jordbruket till den specialodling av jordgubbar som kom att bli en av de stora odlingarna i Skåne.

Nytänkande och flit präglade deras gärning. Många tusen människor besökte Gullringen varje sommar för att själva plocka sina bär. Många ungdomar kunde tjäna sin första slant som jordgubbsplockare.

Gullringen var ett populärt utflyktsmål och det var populärt sommarjobb bland ungdomarna. Ingegerd och Knut på Gullringen var omtyckta.

Med sin person var Knut den vänlige, kloke och omtänksamma människan, som behövs i livet. Det var så roligt och lätt att arbeta med Ingegerd och Knut.

Mitt sommarjobb utvecklades med åren till en värdefull vänskap, som varade i över 50 år med många roliga och kära minnen

Jag tänker med saknad på Ingegerd och Knut Christensson.

Agneta Spånberg
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons