Det är över nu. Kvartetten som kämpat för att bevara paviljongen på sin ursprungliga plats har avslutat sin aktion och släppte in arbetarna på onsdagsmorgonen. – Det är kört och vi vill inte göra oss till åtlöje, sa Evert Storm, Leif Henningsson, Victoria Pehrsson och Rosita Forsberg. FOTO: CARL-JOHAN BAULER
FOTO: CARL-JOHAN BAULER
Den omdebatterade musikpaviljongen på T4-området. FOTO: CARL-JOHAN BAULER/ARKIV
Victoria Pehrsson kommer gåendes när paviljongen börjar monteras ner. FOTO: CARL-JOHAN BAULER

Paviljongstriden över jobbarna släpptes in

HÄSSLEHOLM Det är över nu. På onsdagsmorgonen släpptes arbetarna in för att påbörja flyttningen och rivningen av paviljongen.

– Det är kört och vi vill inte göra oss till åtlöje, meddelade kvartetten vid stängslet bestående av Victoria Pehrsson, Rosita Forsberg, Evert Storm och Leif Henningsson vid 08.30 på onsdagsmorgonen.
Det delvis komplicerade arbetet med att förbereda delar av paviljongen för flyttning till sin nya plats inleddes. Träfoder kring fönsterbågarna plockades ner och det förbereddes för håltagning.
– Vi har kämpat mot Goliat och vi kommer ingen vart, vi orkar inte mer, förklarar Victoria Pehrsson.
Gänget var på plats tidigt på morgonen för att plocka bort julgran, belysning och marschaller som man haft inne i paviljongen under sin kampanj för att bevara den historiska byggnaden i sin historiska miljö.
– Sedan välkomnade vi arbetarna, förklarar kvartetten.

Läs mer:

Dagens fråga

Kommer du att kolla på Allsång på Skansen i år?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×