Annons

Röke IBK till semifinal i DM

Sport • Publicerad 11 januari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var också gästerna som var i förarsätet målmässigt under hela den här matchen och tränaren Henrik Ehnberg var nöjd med segern – men inte med så mycket mer.

– Nej, vi kom med lite folk och hade bara tio utespelare, förklarade Ehnberg.

Annons

Jimmy Lagerkvist gjorde första periodens enda mål och via nätkänningar av Lagerkvist (igen) och Daniel Rydhög gick man fram till en tremålsledning innan Palmstaden fick igång sitt målskytte. Två bollar trillade in bakom Sebastian Lundgren i Rökemålet men sedan Victor Ohlsson och Edvin Andersson ökat på till 2–5 var matchen i praktiken avgjord.

Alexander Ehnberg satte Rökes sista mål efter 18.37 och detta mål betydde 3–6 innan hemmalaget gjorde matchens sista.

– Alexander Ehnberg spelade stundtals back liksom Anton Åkesson i den här matchen, förklarade Röketränaren som var nöjd med laginsatsen av det decimerade laget.

– Nu väntar förmodligen Åstorp/Kvidinge i DM-semifinalen och det ser vi isåfall fram mot, ansåg Henrik Ehnberg.

En poäng i sammanhanget var att Röke faktiskt möter Palmstaden även i sin nästa seriematch i ettan vilken spelas på lördag – och i Trelleborg.

– Jo, så det var ju lite extra intressant att studera vissa saker i den här matchen. Det blir förstås en helt ny match på lördag.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons