Det är över nu. Kvartetten som kämpat för att bevara paviljongen på sin ursprungliga plats har avslutat sin aktion och släppte in arbetarna på onsdagsmorgonen. – Det är kört och vi vill inte göra oss till åtlöje, sa Evert Storm, Leif Henningsson, Victoria Pehrsson och Rosita Forsberg. FOTO: CARL-JOHAN BAULER
Dags att jobba. En dag försenade kunde personalen från de olika inblandade firmorna sätta igång. FOTO: CARL-JOHAN BAULER
Fönsterfoder och andra trädetaljer plockades bort. Förberedelserna för flytten är nu i gång.
Leif Henningsson dokumenterar med sin mobil. – Nu blir det tid för annat. Tyringe hockey och Hesslekören, konstaterar Leif.
Victoria Pehrsson lämnar området. – Ett helgerån, konstaterar hon om projektet.
Fönsterfodret fönstren monterades ner.

Lämnar paviljongen – politiken väntar

HÄSSLEHOLM Det är över nu. På onsdagsmorgonen släpptes arbetarna in för att påbörja flyttningen och rivningen av paviljongen.
Demonstranterna går nu vidare, mot politiken.

– Det är kört och vi vill inte göra oss till åtlöje, meddelade Victoria Pehrsson, Rosita Forsberg, Evert Storm och Leif Henningsson vid byggstängslet på onsdagsmorgonen.
Det delvis komplicerade arbetet med att förbereda delar av paviljongen för flyttning till sin nya plats inleddes.

Träfoder kring fönsterbågarna plockades ner och det förbereddes för håltagning i murverket för att taket efter hand ska kunna lyftas bort.
– Vi har kämpat mot Goliat och vi kommer ingen vart, vi orkar inte mer. Det finns inga ord för detta helgerån, förklarade Victoria Pehrsson.
Gänget var på plats tidigt på morgonen för att plocka bort julgran, belysning och marschaller som man haft inne i paviljongen under sin kampanj för att bevara den historiska byggnaden i sin historiska miljö.
– Sedan välkomnade vi arbetarna, förklarar kvartetten.
I över 1,5 år har de på olika sätt jobbat för att väcka opinion för att förmå politikerna att backa, riva upp beslutet och låta paviljongen vara i fred i en orörd park.
Detta har inte lyckats.

Vad händer nu?
– Nu ska vi sätta oss och jobba vidare med våra politiska tankar. Vi vill tillbaka till hur politikerna var tidigare här i Hässleholm, människor som var ute och pratade och lyssnade på folk. Antingen bilder vi ett nytt parti eller så går vi in i något annat, vi vill stötta de som backat oss, förklarar Leif Henningsson.

De partier som helt stått bakom bevarandet av parken och paviljongen är SD och FV, därutöver har frågan delvis öppet splittrat de övriga partierna.

Ni har fått mycket stöd under den här tiden. Hur ser det ut med kritik?
– Det har väl varit en och annan som kritiserat, särskilt via sociala medier. Men det får man räkna med, konstaterar Leif Henningsson.

Dagens fråga

Har du drabbats av den senaste tidens tågkaos?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×