Annons

Bunkerläkarens offer gästar Skavlan

ÖSTRA GÖINGE/STOCKHOLM Bunkerläkarens offer talar ut om mardrömmen på gården i Östra Göinge. Ikväll, fredag, gästar hon Skavlan, där hon berättar om kidnappningen och dygnen i bunkern.
Östra Göinge • Publicerad 13 januari 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Vi får träffa bunkerläkarens offer, "Isabel Eriksson", som för första gången berättar sin egen historia. Foto: Jonas Eriksson/SVT/Skavlan
Vi får träffa bunkerläkarens offer, "Isabel Eriksson", som för första gången berättar sin egen historia. Foto: Jonas Eriksson/SVT/Skavlan

Under pseudonymen ”Isabel Eriksson” har hon gett ut boken ”I bunkerläkarens våld”. Och i kvällens avsnitt av Skavlan, som sänds klockan 21 på SVT 1, berättar Isabel Eriksson (som egentligen heter något annat och i dag lever under skyddad identitet) om dagarna i september 2015, då hon drogades, kidnappades och spärrades in i en specialbyggd bunker på en gård i Östra Göinge.

Om uppvaknandet i bunkern säger hon enligt SVT:

Annons

– Jag ser ett plåttak och en man som sitter på en stol bredvid mig och bara tittar på mig och så ser jag att jag har en kanyl i armen som jag hastigt sliter av.

För Skavlan berättar hon att bunkerläkaren hade ett stort behov av närhet:

– Han ville att vi skulle sova ihop … och det var ju helt fruktansvärt att sova bredvid någon som hade kidnappat en. Han ville hela tiden ha kroppskontakt.

Bunkerläkaren, en 39-årig manlig läkare, dömdes till åtta års fängelse för människorov och fick sin läkarlegitimation återkallad.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons