Annons

Osbybo vill varna för okontrollerat lotteri

Osby • Publicerad 13 januari 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
När Osbybon inte betalade fakturorna fick han snart ett inkassobolag efter sig. Foto: Marcus Karlsson
När Osbybon inte betalade fakturorna fick han snart ett inkassobolag efter sig. Foto: Marcus Karlsson

På kvällen den 20 oktober ringde det i Osbybons mobiltelefon. I andra änden satt en ung och vältalig kille på en teletjänstcentral och förklarade att Osbybon blivit utvald och nu hade stora möjligheter att vinna väldigt mycket pengar. Kanske till en utlandsresa?

Annons

Sedan början av 2015 har Konkurrensverket och Lotteriinspektionen dagligen tagit emot flera samtal från personer som känner sig lurade av företaget Nordiska Group, som ligger bakom lotteriet, och redan den 5 mars samma år lämnande Lotteriinspektionen in en polisanmälan gällande Garantilotto.coms föreångare Garantispelet.com.

På verksamhetens hemsida fanns även logotyper från bland annat Spelbranschens Etiska Råd, Stödlinjen och Spelberoendes riksförbund. Dessa organisationer samarbetar dock bara med bolag som har tillstånd att verka på den svenska marknaden, och hade med andra ord inte gett sitt medgivande till Garantispelet.

Annons

När samma grundare sedan lanserade Garantilotto har Lotteriinspektionen valt att inte göra någon ytterligare anmälan, då man nu inte längre verkar ha någon verksamhet kvar i Sverige.

Marcus Karlsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons