Annons

VHK tog chans till revansch

Sport • Publicerad 14 januari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

– Jag har tjatat om att våga med inställning och attityd i ett par veckor. Idag får jag ge credit åt hela bunten, säger VHK-tränaren Peter ”Cassa” Jönsson.

Bortalaget fick dock en tuff start på matchen och låg under med 3-0 innan mittnian Andreas Jonsson kunde spräcka målnollan efter nästan fem spelade minuter.

Annons

– Vi kom inte riktigt rätt bakåt under de första minuterna. Men sedan fick vi rätt på det, säger ”Cassa”.

Efter ungefär 20 spelade minuter hade VHK både utjämnat och tagit ledningen, inte minst tack vare flera mål av Jacob Friberg som blev bäste målskytt för Vinslöv med åtta mål totalt.

Warta höll dock jämna steg matchen igenom och var som närmst bara ett mål från att kvittera tillställningen.

Till slut lyckades dock Vinslöv hålla göteborgarna bakom sig och vinna matchen med 24-22.

– Idag är det en laginsats, från spelare till ledare och de som satt på bänken. Att vi orkar hålla energin uppe hela matchen, säger en mycket nöjd ”Cassa” som på förhand trodde att laget skulle få det kämpigt eftersom de saknade en del spelare.

Förhoppningen är nu att den poängmässigt negativa trenden ska vara bruten och att segern mot Warta ska ge VHK ett lyft framöver.

– Det var skönt med tre poäng, inte minst här uppe. Warta är ett tungt lag att möta och jag tror att de kommer ligga i toppen.

Det kanske ni också kommer att göra?

– Det vet man aldrig. Jag är tråkig där, men jag tar match för match, skrattar en för dagen nöjd Vinslövstränare.

Nästa söndag väntar bortamatch mot HK S-Hof för Vinslöv.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons