Annons

”Vi måste börja att plocka trepoängare”

Sport • Publicerad 14 januari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021
Kalle Hult kommer att spela för Tyringe i söndagens match hemma mot Halmstad, trots skavanker. – Han är småskadad och tränar inte för fullt, men han kommer att spela, säger Tyringetränaren Magnus Rahm.	   	       Foto: Jörgen Johansson/Arkiv
Kalle Hult kommer att spela för Tyringe i söndagens match hemma mot Halmstad, trots skavanker. – Han är småskadad och tränar inte för fullt, men han kommer att spela, säger Tyringetränaren Magnus Rahm. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

I morgon tar Tyringe emot Halmstad HF hemma på Tyrs Hov i Hockeyettan och laget är i stort behov av trepoängare efter sudden-förlusten borta mot Hanhals i onsdags.

– Direkt efter matchen kändes det väldigt onödigt, inte minst på det sättet med en onödig utvisning. Det är rätt snöpligt att förlora på det sättet, säger Tyringetränaren Magnus Rahm.

Annons

Samtidigt menar han att Tyringe överlag gjorde en hyfsad match i Kungsbacka och en poäng på bortais är okej.

– Men vi måste börja plocka trepoängare. Det räcker inte med enpoängare om vi ska ta oss till playoff, så är det bara.

Gästerna Halmstad är ett bekant motstånd för Tyringe och inte minst för tränaren själv med tanke på att det var hans arbetsgivare innan Tyringe. Lagen har dessutom stött på varandra fyra gånger under säsongen, två gånger i träningsspel och två gånger i seriespel, vilket har resulterat i fyra segrar för Tyringe.

– Men båda har ju förändrat lite i sina trupper, så det är helt klart en spännande utmaning, beskriver Magnus Rahm känslan inför.

Han förväntar sig likväl att hemmalaget kommer att få äga mycket puck och föra spelet, vilket de trivs med.

– De kommer att backa hem med sitt igelkottförsvar och ta vara på chanserna som dyker upp för dem. Så har de spelat mot de flesta lagen.

Därför är en av de viktigaste nycklarna för att kunna nå de hett efterlängtade tre poängen att vara med från starten.

– Vi måste komma ut hårt och få hål på dem tidigt. Får vi det så måste de börja att öppna upp sig, säger Rahm.

Truppmässigt kommer Adam Carnestad att saknas på grund av en befarad hjärnskakning. Forwarden har redan varit borta en tid, men har kunnat genomföra ett par ispass. Dock vidtas försiktighet på grund av skadans karaktär och förhoppningen är att han ska kunna vara aktuell för matchen mot Helsingborg på onsdag.

I övrigt finns frågetecken för Simon Stark som ska testas under dagens träning. Dessutom spelar forwarden Kalle Hult småskadad.

Annons

– Han tränar inte fullt ut, men kommer att spela, kommenterar Magnus Rahm som också berättar att beslut om vem som vaktar kassen tas under dagens träning.

Kommer ni att besegra Halmstad?

– Ja, det gör vi, säger en segersäker Tyringetränare.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons