Annons

Polisen misstänker innebandyhuliganer

Broby Polisens ledningscentral fick under fredagskvällen ta emot flera samtal om att en grupp mörkklädda och delvis maskerade människor skapat oro på byn.Enligt polisen rör det sig om innebandysupportrar som under sin marsch till sporthallen eldat bengaler och kastat knallskott.– Det var huliganfasoner, säger kommunpolis Rolf Paimensalo.
Östra Göinge • Publicerad 16 januari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Trots att polisen fick in flera larm om fredagskvällens oroligheter skickades ingen patrull till Broby.

Flera högprioriterade ärendet i närområdet resulterade i att det helt enkelt inte fanns någon bil att skicka.

Annons

Enligt inringarna ska det ha rört sig om mellan 15 och 30 mörkklädda och delvis maskerade personer som skapat oron i byn.

– Allting tyder på att den stökigheten som var berodde på att det var innebandymatch i sporthallen. Personerna ska ha skränat och stojat på vägen mellan busshållplatsen och sporthallen. De har släng smällare och eldat med bengaler och resterna från detta ligger längs hela den vägen vilket tyder på att det finns en koppling till matchen, säger Rolf Paimensalo och lägger till:

– Sådana här huliganfasoner vill jag inte veta av.

Polisens ledningscentral ska ha mottagit fyra samtal om händelserna, men i nuläget har ingen formell polisanmälan upprättats.

– Men många har blivit skrämda av att det kommit mörkklädda, någon sa maskerade, människor och skränat vilket jag kan förstå. Och visst är det brottsligt att skjuta raketer utan tillstånd, men vi har hade inga resurser att skicka, säger Rolf Paimensalo.

Marcus Karlsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons