Annons

Socialbidragen i Kristianstad minskar

kristianstad Nya siffror visar att Kristianstad kommun betalade 12 miljoner kronor mindre i försörjningsstöd förra året i jämförelse med 2015. Det rapporterar P4 Kristianstad.
Publicerad 17 januari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

– Det har varit en allmän konjunkturförbättring och fler har fått jobb. Men också genom våra egna kommunala nystartsjobb har vi gett människor möjlighet att få ett arbete, säger Merete Tillman, förvaltningschef på arbete- och välfärdsförvaltningen till P4 Kristianstad.

Under 2016 betalade Kristianstad kommun ut 83 miljoner kronor i försörjningsstöd i jämförelse med under 2015 då man betalade ut 95 miljoner kronor. De nya siffrorna visar också att Kristianstad betalade ut försörjningsstöd till ett mindre antal hushåll. Men samtidigt väljer kommunen att höja en varningsflagga för hårdare tider.

Annons

– Vi är försiktigt positiva när det gäller den trenden. Den kommunala satsningen på nystartsjobb är slut och nu är det ordinarie budget som gäller. Vi har också haft ett högt mottagande av flyktingar under en rad år. En del av dem går nu ur etableringen och kommer sannolikt, om de inte går ut i egen försörjning, att bli aktuella för försörjningsstöd. Det kommer att öka igen inom de närmsta åren och det behöver vi rusta för, säger Merete Tillman till P4 Kristianstad.

[embed]https://twitter.com/P4Kristianstad/status/821218294006837248[/embed]

Kajsa WallSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons