Annons

SOS Barnbyar öppnar första verksamhet i Sverige

in I dag öppnar SOS Barnbyar ett ungdomscenter i Göteborg vilket blir organisationens första operativa verksamhet i Sverige, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Publicerad 18 januari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Ungdomscentret i Hammarkullen kommer att stötta ensamkommande ungdomar.

– Det är 28 miljoner barn på flykt i världen idag och barnen är här nu och här kan vi göra en skillnad. Vi vill hjälpa de barnen säger Catharina Gerhke, generalsekreterare för SOS Barnbyar till Ekot.

Annons

Efter alla de ensamkommande ungdomar som kom till Sverige under 2015 så såg SOS Barnbyar att det fanns ett behov av deras insatser.

– Här finns det en grupp som initialt behöver ett stort stöd. Det finns inte direkt några insatser som riktar sig till den här gruppen och här såg vi att vi kunde göra skillnad, säger Catharina Gerhke till Ekot.

Verksamheten kommer att vända sig till ungdomar mellan 16 och 21 med en så kallad ebo-placering, där ungdomar bor i familjehem som ofta själva har en svag förankring till Sverige. Därför ska SOS Barnbyar med hjälp av ett speciellt utformat mentorsprogram ge dessa ungdomar hjälp och stöd för att känna sig inkluderade i samhället.

[embed]https://twitter.com/sr_ekot/status/821604217953644545[/embed]

Kajsa WallSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons